ירבוז מפשל: צמח חד־ שנתי ממשפחת הירבוזיים שגובהו 90-30 ס״מ. הוא נפוץ כמעט בכל חלקי הארץ, גדל בשדות מושקים, בגינות, בצדי דרכים ובמעזבות. הוא נחשב לעשב רע אצל החקלאים. עלי הצמח הם גדולים, ביציים, מאורכים ובהירים בצדם התחתון. הפריחה בחודשים מאי-נובמבר. הפרחים ערוכים בצפיפות, בתפרחות מסועפות דמויות שיבולת, וצבעם ירוק כסוף או אדמדם. הפרי הוא שקיק בעל מכסה, הזרעים הם שחורים, מבריקים ודמויי-עדשה. מועד האיסוף: אפריל-נובמבר.
אופן השימוש: מבשלים 60-30 גר׳ עלים במים במשך שעה, ושותים מהמרתח 3 כפיות ביום. מרתח זה יעיל נגד שלשולים, דיזנטריה וחום גבוה. תרד עלי ירבוז: קוטפים 200 גר׳ עלים צעירים של ירבוז, שוטפים אותם במים ומאדים אותם בתוך סיר עד להתרככותם. מרסקים אותם במעבד מזון, מוסיפים להם תבלינים ומטגנים אותם בקציצות תרד. אכילת תרד זה יעילה מאוד נגד שלשולים ומזרזת את המחזור החודשי. דייסת תרד זו(ללא תבלינים כמובן) נמרחת על פצעים חיצוניים, ויעילותה הוכחה מעל לכל ספק.
שמן צמחי ירבוז-שמן צמחי המופק מהזרעים ומכל חלקי הצמח.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה